Eigenheid en stijl door hoorn brillen

Natuurlijk bent u geïnteresseerd in hoorn brillen, want deze geven u meer eigenheid. Wat u meteen opvalt aan dit natuurlijke materiaal is de subtiele werking van het hoorn, zoals dat is aangegroeid aan de buffel. Diverse brilfabrikanten kiezen hieruit alleen de fraaiste stukjes voor hun collecties. Hierdoor zijn brillen van hoorn populair om hun originaliteit en eigenheid. Past dit ook bij u? Dat ontdekt u meteen bij Siefers Opticum, dankzij onze gespecialiseerde service op maat. Bezoek onze winkel in Maastricht.

Meer weten over hoorn brillen?

Hoorn brillen van welk merk?

U vindt hoorn brillen van diverse merken in ons assortiment. De meest bekende merken zijn de volgende twee:

Hoffmann

Hoffmann maakt zijn brillen uit het hoorn van de Indiase waterbuffel. Deze hoorn wordt soms wel twee meter lang, maar alleen een klein gedeelte hiervan is goed genoeg voor Hoffman voor het maken van hoorn brillen. Hierbij moet het stukje dat gebruikt dan ook eerst grondig getest worden. Hierdoor voldoet het aan de zwaarste kwaliteitseisen. En dat merkt u aan zowel het draagcomfort als de prachtige structuur van deze Hoffmann hoornbrillen.

Cartier

Uiteraard kent u Louis Francois Cartier vanwege zijn wereldberoemde collecties. In de beginperiode maakte dit bedrijf brillen voor vliegeniers en piloten, maar tegenwoordig staat het merk voor exclusieve monturen en zonnebrillen van herkenbare kwaliteit. Wij bieden u dan ook uiteenlopende brillen van Cartier aan, zowel van materialen zoals hoorn als hout en goud.

Prettig te dragen hoornbrillen

Een vaak gehoorde klacht van brillendragers is irritatie bij het langdurig dragen van brillen. Redelijk veel mensen blijken een gevoeligheid voor specifieke materialen te hebben. Bij het dragen van brillen wordt dit een substantieel probleem, omdat het storende materiaal doorgaans de hele dag in aanraking komt met de huid. Hierop vormen hoorn-brillen een prettige uitzondering en alternatief voor metaal, kunststof en afwerkingen zoals acetaat. Want hoorn is een volledig natuurlijk materiaal en hierdoor uiterst geschikt voor mensen met allergieën. Ook voelen ze simpelweg prettig aan door de structuur van het materiaal en de individuele afstelmogelijkheden.

Waarom onze hoorn brillen?

Bij het uitzoeken van hoorn brillen wilt u precies de juiste keuze maken. Deze hangt af van uw persoonlijke smaak en voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan uw haarkleur, kapsel en gezichtsvorm. Bepaalde hoorn brillen zullen hierdoor meer of juist minder goed bij u passen. Siefers Opticum laat u dit graag zien. In onze winkel krijgt u dan ook alle tijd en aandacht, wat hoort bij het uitkiezen van een kostbare hoornbril. Deze gespecialiseerde service is het resultaat van 35 jaar ervaring in de professionele oogzorg.