Week van de opticien – van 16 t/m 21 april

Een bril. Het is een onderwerp dat op elk verjaardagsfeestje wel even voorbijkomt. Iedereen heeft een ervaring of vertelt graag hoe goedkoop of misschien hoe goed hij is geholpen door zijn gediplomeerde opticien of optometrist. Een opticien heeft een bijzonder beroep. Het is één van de meest gevarieerde beroepen in detailhandel. De opticien schakelt tussen een vakkundige oogmeting, stylingadvies, fijne techniek, socializen, commerciële kansen zien en technisch even iets rechtzetten.

Wie nu voor de optiek kiest, is bijna zeker van een baan. In alle regio’s van Nederland is het arbeidsmarktperspectief zelfs bijzonder goed te noemen. De vergrijzing helpt daarin mee. Niet alleen stijgt de gemiddelde leeftijd van de medewerkers in de optiek, maar er komen ook steeds meer bril- en lensklanten die met de huidige technieken steeds beter maar vooral comfortabeler kunnen gaan zien.

Varilux X-series

Essilor introduceert een nieuwe generatie revolutionaire brillenglazen: Varilux X-series. Het multifocale brillenglas is geïnspireerd op de brildrager van nu en is mogelijk gemaakt door 55 jaar innovatie. Tijden zijn veranderd, onze samenleving en levensstijl zien er heel anders uit dan enkele jaren geleden. Zo kijken we een film op de tablet terwijl we tegelijkertijd appen op onze smartphone. Dat brengt nieuwe visuele gewoonten met zich mee, iets waar Varilux X-series handig op inspeelt!

Meer kijkvolume binnen handbereik

Het is tegenwoordig heel gewoon om digitaal te multitasken. Doordat vele activiteiten gelijktijdig worden uitgevoerd op korte afstanden, zijn onze houding en manier van kijken veranderd. Varilux X-series is ontwikkeld op basis van het nieuwe kijkgedrag van de brildrager. Het is dan ook het eerste multifocale brillenglas dat meer kijkvolume binnen handbereik biedt, zonder dat u onnodige hoofdbewegingen hoeft te maken.

Multifocaal brillenglas met 3 innovatieve technologieën

Met Varilux X-series brillenglazen geniet u van optimaal kijkcomfort op alle afstanden. De unieke prestaties worden mogelijk gemaakt door een drietal hypermoderne technieken:

1. Nanoptix™
Het basisontwerp van het glas wordt in zijn geheel opnieuw ontworpen, een ware revolutie in glastechnologie. Deze techniek zorgt voor een stabielere waarneming tijdens dagelijkse bezigheden.

2. Synchroneyes™
Ook het glasdesign is zeer toonaangevend. Voor het breedste gezichtsveld wordt rekening gehouden met de sterkteverschillen tussen het linker- en rechteroog.

3. Xtend™
Deze nieuwe technologie zorgt voor een scherp zicht op verschillende afstanden in dezelfde kijkrichting. Hierdoor is het mogelijk om alle details binnen handbereik gemakkelijker waar te nemen zonder uw hoofd teveel te hoeven bewegen. Bovendien is het niet meer nodig om te zoeken naar het juiste punt in uw brillenglas.

Omdat ieder oog uniek is, worden ook uw Varilux X-series brillenglazen gepersonaliseerd. Nieuw voor Varilux X-series is de zogenaamde ‘Near Vision Behaviour’- meting. Tijdens deze meeting op een iPad worden uw persoonlijke leesgedrag en uw persoonlijke leeshouding in kaart gebracht. Zo geniet u ook op de korte en tussenafstanden van de beste kijkprestaties.

Wilt u meer informatie over Varilux X-series brillenglazen? Kom dan langs bij Joyce Optiek in Amersfoort voor een vrijblijvend advies. Wij zorgen altijd voor een maatwerkoplossing passend bij uw kijkbehoefte en levensstijl.